08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Kraftig värk i 3 månader..

Hej­san, Jag har sedan 3 månader en tilltagande kraftig värk i vä axel. Jag har fått den röntgad vilket var u.a. Det enda som hjälper är Naproxen maxdos.

Har även provat akupunktur och massage hos en naprapat. När jag rul­lar på axeln bakåt så kna­kar det och ibland kän­ner jag en dov känsla över axelpartiet även under smärtlindring. Är ej rörelsehindrad i axeln men värken tilltar allt mer och är konstant, framförallt i vila. Både husläkaren och naprapeten har konstaterat att jag har överrörliga axelleder. Har ej skadat mig i samband med träning utan värken har kommit utan anledning och är alltmer tilltagande. Kan ej träna nu pga värk och kan inte ta mer Naproxen. Alvedon hjälper ej. I övrigt frisk. Vad göra? /H

Du bör komma igång med en strukturerad träning efter instruktioner från en sjukgymnast. Begreppet överrörliga axlar kan möjligen förklara en del av dina symtom, men mest sannolikt är det inte förklaringen. Oavsett om man är överrörlig eller inte så är det avgörande om man själv upplever axelleden som instabil eller inte.  Om du går till en axelspecialist så kommer du mest sannolikt bli rekommenderad sjukgymnastik i första hand. Den vanligaste diagnosen för din åldersgrupp är nog ändå impingement. /Carlos Rivero Siri, specialist i ortopedi och axelkirurgi

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort