08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Outhärdlig smärta i axeln

Ont i ena axeln. Smärtan i axeln strålar ner i armen till handen. Ibland känselbortfall i handen har ingen styrka då i handen.
Känner en vän med samma axelsmärtor, som liksom jag gått hos osteopat, sjukgymnast, naprapat och fått kortisonsprutor i axeln som ej alls hjälper. Osteopaten har symtomlindrat bort axelsmärtan, som sedan med full kraft återkommer efter ca 2 till 3 veckor.
Hållt på så i ett år nu! Jag har fått rådet att bli undersökt av er. Min vän som hade samma symtom med ont i axeln, hade en sena i kläm, opererades i axeln efter röntgen/ultraljud och blev frisk.
Det är 4 år sedan nu. Eftersom vi haft exakt samma symtom från axeln, gått hos samma sk hjälpare tidigare nämnda i inlägget, så är det Hög tid för mig att få komma till er för undersökning av axeln och förhoppningsvis Botas.
Min axelsmärta blir värre för varje gång den återkommer, efter osteopatens mkt dyra hjälp. Axelvärken går bort efter hans behandling men tyvärr kommer den tillbaka med mindre tid mellan varje behandling nu och är axelsmärtan än kraftigar. Snälla ni jag behöver Er kunskap och Hjälp.

Nu är axelsmärtan akut och överstiger 10 på smärtskalan, som enligt gängse normer är högst! Smärtan i axeln är där hela tiden.
Inte bara vid viss rörelse eller ibland. Jag står inte ut med denna smärta, känns hopplöst. Ber därför om en tid med sk förtur pga min smärtsituation.

PS har förgäves bett min husläkare på vårdcentralen om remiss men blivit avfärdad med att jag är ung och axelsmärtan går över?!
Sådant svar av en läkare känns inte seriöst då hon vet Hur ont jag har haft sista året samt alla olika behandlingar jag gjort.
Nu återstår Ni. Vänligen ge mig en tid för undersökning, röntgen, ultraljud så ni ser var felet är och förhoppningsvis kan bota mig.
Har fått ångest av värken eftersom den är konstant, efter bara 4 dagar behandlad av osteopat. Inget illa om honom för skulle han ej kunna ge mig de få dagars paus från ohyggliga smärtan så orkar inte jag vara i min kropp, det gör för ont och jag har inget liv.

Kan inte sova ens pga axelsmärtan så igen, Snälla Doktorer hos er, Hjälp mig. Vad kan denna ettåriga, plötsliga axelvärk vara? Har Ej varit med om olycka lyft tungt eller dylika orsaker att ta på för att axelvärken uppstod. Möjligen kan det ha, men mkt lite att göra med att jag är högerhänt, nästan alla är det och sitter å jobbar vid datorn arbetstimmar, men det gjorde jag långt innan detta med värken kom..

Vanliga orsaker till axelsmärtor hos unga är impingement eller en överrörlighet i axelleden. Bägge tillstånden kan behandlas effektivt med sjukgymnastik. Olika typer av manipuleringar kan sannolikt endast ge en kortvarig smärtlindrande effekt.
Om sjukgymnastiken skall fungera som tänkt behöver du följa sjukgymnastens program och träna minst en gång per dag de första 2-3 månaderna.
Sporadisk axelrehabilitering har ingen större effekt. En intensiv axelrehab har däremot en överraskande god effekt hos en betydande andel av patienterna.
Du är naturligtvis välkommen till oss. Enklast är att du själv ringer till oss för att boka tid.

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort