08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Smärtor i axeln efter bilolycka

Jag har efter bilolycka väldigt ont i hö axel. Det  värker dag som natt, värken varierar i intensitet och går från axeln ner i armen och upp i nacken. Trycker man på ovansidan av axeln, ganska precis i mitten så strålar värken upp i nacke och ner till armbågen.

Jag är stel och rejält begränsad i rörlighet, kan lyfta armen nästan till brösthöjd sen tar det stopp. MR röntgen visade ingenting. Vad kan det  vara och vad ska jag göra? Kan inte jobba och går hos sjukgymnast som tycker det är konstigt att jag har ont då röntgen inte visade något. 

Efter en olycka kan axelleden värka och ömma under en lång tid. Vanligen går smärtan över. Var femte patient som drabbas av en whiplashskada får även en smärtor i axelleden. Sannolikt kan detta förklaras av att ett smärttillstånd i ”trapetzius” muskeln förändrar skulderbladets position under olika rörelser och leder till att ”rotatorcuffen” kläms åt.  Sjukgymnatik har en god effekt för att återställa ett normalt rörelsemönster i axelleden.

Lite yngre patienter kan ibland drabbas av skador på broskläppen (labrum), lite äldre patienter kan drabbas av rotatorcuffskador efter en bilolycka.

Den typen av MR-undersökning som vanligen används i Sverige är inte optimal för att påvisa en del mindre axelskador hos yngre patienter. Däremot fungerar MR-undersökningen bra för att utesluta allvarliga axelskador.  Att prata med patienten och undersöka axelleden är oftast viktigare än att utföra en MR undersökning.  Be din husläkare skicka en remiss till en axelspecialist inom ditt landsting.  Ha tålamod och fortsätt med sjukgymnastiken.  Sitter smärtorna runt nyckelbensleden kan denna led vara delvis skadad. Det finns en rad tänkbara diagnoser som inte alltid går att se på MR.   / Carlos Rivero Siri

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort