08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Värkande, svag o stel axel

Sedan snart fem månader så har jag haft problem med värk och stelhet i vänster axel. Sökte för 3 mån sen läkarvård för detta.

Informerade att jag sedan hösten 2012 har haft problem med nattlig värk och stelhet och att det nu blivit värre sedan 5 mån tillbaks, då med problem att lyfta samt vrida armen i utåtrotation, kommer ca 80 grader obelastat och med någon typ av belastning så ökar smärtan vilket medför sämre rörlighet. Sedan dess har jag också gått hos en sjukgymnast 2 gånger i veckan.
Blev remitterad på vanlig röntgen som dock inte visade något och blev principiellt ombedd att söka ett annat arbete (jobbar som vvs-montör). Krävde då en remiss till magnetröntgen som visade att det finns artros i ac-leden med mjukdelsproliferation omkring och en 1 cm stor cysta invid leden samt att det finns en partiell supraspinatusruptur.
Trots nu ca 3 mån sjukgymnastik så har ej rörligheten förbättras men smärtan mildrats något, fortfarande problem nattetid.
Frågan är nu vad göra och om det finns något att göra åt detta. Läkaren på VC tycker fortsatt antiinflammatoriskt och sjukgymnastik. Själv skulle jag vilja få en remiss till en ortoped vilket min sjukgymnast tycker jag skall kräva.

Det framgår att du har flera olika förändringar i din axelled som kan försvåra en impingementsjukdom.
Artros i yttre nyckelbensleden behöver inte göra ont, men den minskar rörelseomfånget i axelleden något och kan på så sätt bidraga till en inklämning längre ut.
En liten skada av rotatorcuffen försvagar axeln något så att uppåtriktade krafter av ledkulan blir lite svårare för axeln att justera.
Vidare tyder cystan på att broskläppen (labrum) i axeln är sliten. Labrums funktion är att centrera ledkulan i ledskålen, detta kan sannolikt ge problem med en seninklämning.
Eftersom du har haft ont så pass länge och verkar ha en uttalad smärta så tycker jag att det är vettigt att du träffar en axelspecialist.

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort