08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00
  • Hem
  • Kalkaxel
  • Förkalkningar och smärtor i bägge axlarna
  • Hem
  • Kalkaxel
  • Förkalkningar och smärtor i bägge axlarna

Förkalkningar och smärtor i bägge axlarna

Hej ! Jag har förkalkning i mina axlar. Det har man sett på röntgen 2011. Har med jämna mellanrum mycket ont i mina axlar.

Nu fick jag en fruktansvärd smärta i vänster axel. Sökte då upp läkare för att jag vill att de nu ska göra något åt detta. Men när jag frågade om det skulle kunna vara möjligt att de tog bort mina förkalkningar så fick jag till svar att det rekommenderade han inte.

Varför: man gör helst inte det på patienter som redan har mycket värk ( jag har fibromyalgi sedan många år tillbaka och även nu fått ledgångsreumatism ). Som jag föstog på läkaren så kan det förvärra all smärta som man redan har.

Nu undrar jag om det verkligen är så. Skulle inte det vara bättre för mig att slippa få den hemska värken i axlarna. Jag har ju så ont att jag inte kan vara uppe. jag mår illa och blir alldeles kallsvettig och är svimfärdig ( har svimmat en gång ). Det är väl enkla ingrepp. Min mamma har gjort det. Hoppas på svar M.v.h Carina.

Jag kan bara hålla med. Om du har haft en långvarig mycket stark smärta och tydliga förkalkningar på röntgen så är en operation där man avlägsnar förkalkningarna och skapar mer utrymme i axeln ett alternativ som är värt att beakta.

Operationen är tekniskt enkel att genomföra. Allvarliga komplikationer är sällsynta.

När man opererar en patient som inte har speciellt ont i axeln och axeln fungerar bra, så finns det en risk för att patienten faktiskt kan bli värre efter en operation.

Opererar man en patient med dålig funktion, starka smärtor och påtagligt sänkt livskvalité, så är det ganska ovanligt att patienten blir värre än de var innan operationen.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00