08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00
  • Hem
  • Kalkaxel
  • Förkalkningar och smärtor i bägge axlarna

Förkalkningar och smärtor i bägge axlarna

Hej ! Jag har förkalkning i mina axlar. Det har man sett på röntgen 2011. Har med jämna mellanrum mycket ont i mina axlar.

Nu fick jag en fruktansvärd smärta i vänster axel. Sökte då upp läkare för att jag vill att de nu ska göra något åt detta. Men när jag frågade om det skulle kunna vara möjligt att de tog bort mina förkalkningar så fick jag till svar att det rekommenderade han inte.

Varför: man gör helst inte det på patienter som redan har mycket värk ( jag har fibromyalgi sedan många år tillbaka och även nu fått ledgångsreumatism ). Som jag föstog på läkaren så kan det förvärra all smärta som man redan har.

Nu undrar jag om det verkligen är så. Skulle inte det vara bättre för mig att slippa få den hemska värken i axlarna. Jag har ju så ont att jag inte kan vara uppe. jag mår illa och blir alldeles kallsvettig och är svimfärdig ( har svimmat en gång ). Det är väl enkla ingrepp. Min mamma har gjort det. Hoppas på svar M.v.h Carina.

Jag kan bara hålla med. Om du har haft en långvarig mycket stark smärta och tydliga förkalkningar på röntgen så är en operation där man avlägsnar förkalkningarna och skapar mer utrymme i axeln ett alternativ som är värt att beakta.

Operationen är tekniskt enkel att genomföra. Allvarliga komplikationer är sällsynta.

När man opererar en patient som inte har speciellt ont i axeln och axeln fungerar bra, så finns det en risk för att patienten faktiskt kan bli värre efter en operation.

Opererar man en patient med dålig funktion, starka smärtor och påtagligt sänkt livskvalité, så är det ganska ovanligt att patienten blir värre än de var innan operationen.

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort