08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Kortisoninjektion och blodsocker.

Jag har fått kortisoninjektion i axeln för kalkaxel och läst att detta förlänger verkningstiden till flera veckor för kortisonet jämfört med tabletter.

Min fråga är hur lång tid det tar för kortisonet från en injektion att lämna kroppen? Några dagar efter en injektion kan tydligen blodsockret höjas. Hur lång tid påverkar kortisoninjektionen blodsockret? Tacksam för svar. Maria

Verkningstiden för kortisonet varierar beroende på vilken typ av kortison som injicerats. Om man sprutar in kortison i knäleden så får man en tydlig höjning av blodsockret hos de flesta patienter med typ 1-2 diabetes under 2-3 dagar. En enda injektion av kortison in i axelleden har inte visat sig ge någon höjning av blodsockret. Upprepade injektioner in i axelleden med några dagars mellanrum ger dock en blodsockerhöjande effekt hos diabetiker.

Jag känner inte till några studier där man specifikt har studerat blodsockret efter kortisoninjektioner som man får i axelledens slemsäck, bursa subakromiale. Men det är klokt att ändå antaga att kortisoninjektionen möjligen kan höja blodsockret i 2-3 dagar efter injektionen. /Carlos Rivero Siri

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort