08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Opererad för kalkböld utan förbättring

För ca ett år sedan opererades jag i min högra axel för en stor kalkböld samtidigt slipades acronomin ner eftersom den låg och tryckte på senorna.

Man tog också bort ca 1,5 cm av nyckelbenet pga artros. Efter operationen blev jag aldrig smärtfri men nu är det värre än någonsin. Tillbaka hos läkaren togs det ett ultraljud där det konstaterades mycket ärrvävnader och att fåran till bicepssenan var mycket svullen och att senan var kraftigt förtjockad. Jag fick en kortisonspruta och inflammationsdämpande tabletter men det har inte hjälpt! Vad kan det här bero på och finns det något att göra? Som det är nu kan jag inte sova, värken plågar mig något fruktansvärt! Kan inte ligga på högra sidan! Dessutom är jag ju högerhänt och kan inte göra något!

Den operation du beskriver, (“akromioplastik och lateral klavikelresektion”) lyckas normalt sett hos 85% av patienterna. De flesta blir bättre inom ett år efter en axeloperationen. Uppemot 7-8% av de som opereras för en “okomplicerad” axelsmärta upplever ökande smärtor första året efter en operation. Ytterligare 7-8% upplever oförändrade smärtor.

De vanligaste orsakerna till problem efter en operation är irritation av ledkapseln (kapsulit), supraspinatustendinit och bicepstendinit. Men det finns också en del andra mindre vanliga orsaker.
Det brukar vara vettigt att försöka med några kortisonijektioner i själva axelleden och i slemsäcken.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00