08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Opererad för kalkböld utan förbättring

För ca ett år sedan opererades jag i min högra axel för en stor kalkböld samtidigt slipades acronomin ner eftersom den låg och tryckte på senorna.

Man tog också bort ca 1,5 cm av nyckelbenet pga artros. Efter operationen blev jag aldrig smärtfri men nu är det värre än någonsin. Tillbaka hos läkaren togs det ett ultraljud där det konstaterades mycket ärrvävnader och att fåran till bicepssenan var mycket svullen och att senan var kraftigt förtjockad. Jag fick en kortisonspruta och inflammationsdämpande tabletter men det har inte hjälpt! Vad kan det här bero på och finns det något att göra? Som det är nu kan jag inte sova, värken plågar mig något fruktansvärt! Kan inte ligga på högra sidan! Dessutom är jag ju högerhänt och kan inte göra något!

Den operation du beskriver, (”akromioplastik och lateral klavikelresektion”) lyckas normalt sett hos 85% av patienterna. De flesta blir bättre inom ett år efter en axeloperationen. Uppemot 7-8% av de som opereras för en ”okomplicerad” axelsmärta upplever ökande smärtor första året efter en operation. Ytterligare 7-8% upplever oförändrade smärtor.

De vanligaste orsakerna till problem efter en operation är irritation av ledkapseln (kapsulit), supraspinatustendinit och bicepstendinit. Men det finns också en del andra mindre vanliga orsaker.
Det brukar vara vettigt att försöka med några kortisonijektioner i själva axelleden och i slemsäcken.

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort