08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Knakar och gör ont vid pressövningar

Hej, Jag styrketränade under ett år väldigt hårt och förmodligen lite fel, det började med att jag hade lite ont i vänstra axeln bara vid axelpress. Jag forsatte att träna och till sist efter några månader över till båda axlarna och brutalt smärta som fick mig att sluta gyma jag kunde inte ens göra vardagliga sysslor. De knakade hela tiden och efter varje knakning var det smärtsamt. Det har nu gått ett år och smärtan har gått bort till 80% men så fort jag börjar träna axlar/armar/bröst så börjar axlarna knaka rejält (efteråt) och de mår så mycket sämre. Jag kan inte ens göra en armhävning utan att det börjar knaka och göra ont! Vad kan det vara?

Det är inte ovanligt att leder knakar med jämna mellanrum. Knäpp och knak i axelleden innebär inte att den är sjuk. När det knäpper och knakar samtidigt som det gör ont  så kan man ibland kalla det för en sjukdom.

När smärtorna sitter över nyckelbensleden kan det vara frågan om artros i nyckelbensleden. Sitter smärtorna på utsidan av axelleden/överarmen så är det mer sannolikt att smärtorna kommer från bursa subakromiale eller rotatorcuffen (impingement).

Kontakta en sjukgymnast för att få tipps om hur du kan rehaba axelleden.

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort