08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Knäpp och knak i axelleden

Hej! Jag är en 44-årig man som sedan ett år tillbaka lider av värk knakande, och svullnad i min högra axel och ut i armen. Tillståndet kom efter att jag gått till en kiropraktor för att få hjälp med ryggstelhet.

Han lyckades inte bota den, men förstörde axeln istället…Det hela yttrar sig på flera sätt:
1.När jag håller armen framför mig som om man skulle se på armbandsklockan och lyfter den tar det stopp och axeln rör sig uppåt med smärta i densamma. Om jag däremot går runt problemet, alltså lyfter armen utåt och sedan åter i “se-på-klockan-positionen”, fast nu ovanför smärtområdet, kan jag lyfta armen högre.
2. Om jag håller armen som sistnämnt, och för den åt vänster, som om jag skulle klia mig på vänster axel, så hoppar det till ifrån benen/senorna eller vad det är.
3. När jag håller armen rakt ner och lyfter den rakt utåt och uppåt knakar det till från axeln ungefär i drygt parallelläge.
4. På något vis har det även låst sig i senorna på väg mot armbågen, för om jag sträcker armen rakt framåt som gör det ont och hoppar till ifrån armbågen. Jag har försökt med massör, sjukgymnast, naparapat, men utan att det blir bättre. Går det att operera? Tacksam för svar, då jag verkligen lider av detta. 

Om du har svårt att arbeta, sova eller om dina smärtor väsentligen påverkar din livskvalitet så kan det vara värt att överväga en operation. Men då behöver man först ta reda på vad det är. Den vanliga gången är att man kontaktar sin husläkare för att få axelleden undersökt och röntgad. Vanliga diagnoser hos män i medelåldern är impingement  eller rotatorcuffruptur.  Knakande är vanligare vid rotatorcuffskada än vid impingement. /Carlos Rivero Siri

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00