08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Mått dåligt efter en kortisoninjektion

Hej,Jag fick en kortisoninjektion pga smärtor/inflammation. Det verkar som att injektionen träffade ett blodkärl.

Direkt efter det har jag mått väldigt illa men främst att blodtrycket har åkt upp och ner hela tiden. Tog blodtryckssänkande tabletter under några dagar. Men det verkar inte hjälpa. Har väldigt konstiga känslor och främst känns det i huvudet. Vad kan detta gå över eller måste jag uppsöka läkare?

Illamående direkt efter en kortisoninjektion kan drabba ett litet antal patienter. Det kallas för ”vasovagal reaktion” och drabbar framför allt patienter som får kortisoninjektionen i sittande position.
Om du har lätt att få en ”vasovagal reaktion” så bör man ge dig kortisoninjektioner i liggande position.  
Denna typ av reaktion kan man också få om man få vid andra typer av injektioner eller om man sätter en nål i armvecket exempelvis för att få vätska och läkemedel inför en operation.
Kortisonet kan under en kortare tid till viss del påverka blodtrycket. Men doserna kortison man ger är små och utsöndras under lång tid, så den blodtryckshöjande effekten är begränsad.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00