08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

SLAP-skada sedan åtta år och opererad två gånger

Har konstaterad SLAP-skada sedan 2009, opererad två gånger men båda misslyckats då symptomen blir allt mer omfattande efter att de går upp efter operationen.

I dagsläget får jag tänka till 2x innan jag gör en rörelse med axeln, fallit ur led när jag vilat på soffan utan någon som helst belastning på axeln. Men nu till saken, det kommer ta något år innan jag får möjlighet till tredje och mer omfattande operation pga småbarns liv.
Finns det någonting man kan göra själv för att få axeln på plats när den är instabil och skaver? I perioder får jag häftig ”tandvärk” mitt på axeln så mitellan åker fram för att slippa anstränga den, ibland tar det timmar andra gången dagar innan den känns hyfsat stabil igen och slutar värka.
Tar inte smärtstillande pga att smärtan påminner om att jag inte ska vara för aktiv, minsta lilla så far den ur led. Är förbannat less på axeln så tacksam för svar. 🙂

Det är svårt att kommentera behandlingsförlopp som omfattar flera operationerna. Axelleden har olika strukturer som kan generera smärtor.
Övre labrum är en av dessa strukturer. Tyvärr har övre labrumskador (SLAP-skador) en begränsad inlärningsförmåga efter en operation. Nyare studier har visat att inläkningsförmågan uppgår till, i genomsnitt, strax över 50%.
Sannolikt läker den opererade övre labrumskada, in bättre hos yngre patienter än patienter äldre än 35 år.

Alla typer av instabiliteter är svårrehabiliterade när patienten har mycket smärtor.
Sitter smärtorna huvudsakligen på utsidan av axel/överarm så kan det finnas ett inslag av sekundär impingement.
Är det mer en smärta som sitter över axel/skulderblad/nacke så talar det mer för att själva instabiliten skapar en överansträngd muskulatur som gör ont.

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort