08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Smärtor på framsida och baksida av armen

HEJ Den 18/2-15 fick jag en plötslig smärta baksida vänster höger arm vid belastning i ytterlägen. Vid detta tillfälle hade jag även akuta problem med en tand som senare drogs ut och kraftig infektion i käkbenet.

Efter ytterliggare någon vecka 31/3-15 hade jag även ont på framsidan, kunde inte göra armhävningar. Symptomen är ganska likt inklämning, smärtan är både fram och baksida på överarmen, speciellt i ytterläge och armen ovanför huvudet. Påbörjade sjukgym 16/3 läkare, diklofenak 14 dagar 1/4 ortoped, kortison 8/6.  Känner inte att detta ger någon effekt. Är inte säker på att diagnosen är korrekt. Har haft inklämningsskador tidigare när jag var aktiv triathlet detta känns ej igen. Vid ett tillfälle fick jag ta upp min vikt plötsligt när jag snubblade i en trappa. Det blev en stor smärta i hela axeln på båda sidor. Min fråga är,

1.  Kan det ha med tanden att göra?

2. Är det normalt att drabbas samtidigt (V/H) och ej läker. Har vid detta tillfälle inte gjort något annorlunda. Vanlig armhävningsövning är det mest belastande.

3.  Kan det vara virus/ bakterie angrepp på nervrötter? Lång och märklig fråga, svårt att få med alla detaljer, Hoppas på ett bra svar. Tack //jonas

Smärtor på baksidan och framsidan av axelleden är vanliga vid problem med kapselnära strukturer. Ibland kan det vara en frozen shoulder, andra gånger artros och i sällsynta fall en skada på broskläppen (labrum). Ett plötsligt ryck i axeln ger ibland labrumskada. Labrumskador är framför allt smärtsamma när armen är i ytterlägen (kastaraxel). Det hela låter inte som ett problem efter tandinfektionen eller en infektion av nervrötter. Vissa undersökningsfynd kan tala för diagnosen labrumskada. Ett sådant fynd är en känsla av en lätt instabilitet i axelleden, ett annat fynd är en minskad kraft vid vissa rotationsrörelser av överarmen. /Carlos Rivero Siri

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort