08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Kan man spela fotboll med överrörlighet?

Har en son som verkar endast vara överrörlig på armar.

Han spelar mycket fotboll och verkar inte vara överrörlig i benen. Han lider inte av sin överrörlighet. Han bröt båda armarna vid olika tillfällen efter att ha ramlat. Han är 10år gammal och mycket aktiv. Funderar på om han ska sluta med fotboll om han är överrörlig? Kan man endast vara överrörlig på vissa delar i kroppen? Tack

Överrörlighet får nog betraktas som en normal anatomisk variant fram tills dess den börjar ge problem i form av smärta eller dålig funktion. Vanligen ger överrörligheten inga speciella problem i livet. Med åren brukar överrörligeten dessutom minska. Att vara överrörlig innebär inte att man måste sluta med bollsporter.
Det är vanligt att man är mer eller mindre överrrölig i vissa leder men inte i andra leder. Prognosen är normalt sett god vid en överrörlighet i axlar/armar. Överrörlighet axlar brukar dock vara lite känsligare för långvarig tung belastning än normala axlar.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00