08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Nedsatt axelfunktion och instabilitet i axeln

Jag har en skolios och har under större delen av livet haft nedsatt skulderfunktion. Varit mycket fysiskt aktiv och tränat hela livet, men förmodligen tränat ”fel”.

Besökt flera sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer men förmodligen inte fått rätt råd. I samband med bröstplastik försämrades jag kraftigt och kan nu, ett år efteråt varken träna eller leva ett vanligt liv.
Sökte sjukgymnast för akut smärta i axlarna för 12 mån sedan som påminner om impingement. Sjukgymnasten trodde det kan vara instabilitet i axelleden. Intensivt tränat rotatorcuff, axlar samt skuldror i ett år nu. Har fortfarande ont och är sjukskriven.
Känns som något gör att axlarna inte kan ”gå bakåt”. Smärtan är mest på fram- och utsidan av axlarna. Känns ömt, irriterat, ibland inflammerat och strålar ner i överarmarna. Har domningar och cirkulationsstörningar i fingrarna. Har läst att instabilitet kan behöva 1 1/2 års sjukgymnastik. Men om det inte blir bättre kan jag då få komma till er för utredning?

Det är fritt vårdval i Sverige och vi har inget remisskrav när du har haft långvariga starka smärtor och redan är utredd med röntgen eller magnetkameraundersökning.

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort