08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Operation av skada på den korta bicepssenan?

Hej!
I våras fick jag ont i min högra axel, gick till min vårdcentral och läkaren konstaterade att jag fått en inflammation i axeln och skrev ut antiinflammatorisk medicin.

Jag gick hela sommaren och värken avtog till en viss del men försvann inte helt, gick åter igen till VC och fick andra tabletter men det hjälpte föga tog kontakt med en sjukgymnast och hans råd var att ta en magnetröntgen för att kunna behandla axeln rätt.
Min dåvarande läkare sa att det får man bara om det krävs operation, men han skrev en remiss till U-ljud där det konstaterades att min korta bicepssena var delvis av så efter ett besök hos ortopeden så skickades jag på MR.
Nu väntar jag svar och frågar, tror ni att det det krävs operation och har ni avtal med VG-regionen så att jag kan få det gjort inom en rimlig tid eller måste jag vänta på en tid på mitt lasarett?
Där jag fått fram att dom har en väntetid på 13 veckor eller mer.
Mvh. Snikar´nsd

Det är fritt vårdval i Sverige, så något avtal med Västra Götalandsregionen krävs inte. Det är svårt att säga om det krävs operation.

Skador på den korta bicepssenan är ytterst sällsynta, det är vanligare med skador på den långa bicepssenan. Visar inte ultraljudsundersökningen någon annan skada än en skada på bicepssenan så är det vettigt att prova med sjukgymnastik innan man funderar på operation.

Om du har du en betydande sänkning av din livskvalitet, med påtagliga nattliga smärtor och daglig värk så kan detta tala för att en operation kan göra dig bättre. Vi har sällan mer än 1-2 veckors väntetid för mottagning och 3-4 veckors väntetid för en eventuell operation. 

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort