08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Operation av skada på den korta bicepssenan?

Hej!
I våras fick jag ont i min högra axel, gick till min vårdcentral och läkaren konstaterade att jag fått en inflammation i axeln och skrev ut antiinflammatorisk medicin.

Jag gick hela sommaren och värken avtog till en viss del men försvann inte helt, gick åter igen till VC och fick andra tabletter men det hjälpte föga tog kontakt med en sjukgymnast och hans råd var att ta en magnetröntgen för att kunna behandla axeln rätt.
Min dåvarande läkare sa att det får man bara om det krävs operation, men han skrev en remiss till U-ljud där det konstaterades att min korta bicepssena var delvis av så efter ett besök hos ortopeden så skickades jag på MR.
Nu väntar jag svar och frågar, tror ni att det det krävs operation och har ni avtal med VG-regionen så att jag kan få det gjort inom en rimlig tid eller måste jag vänta på en tid på mitt lasarett?
Där jag fått fram att dom har en väntetid på 13 veckor eller mer.
Mvh. Snikar´nsd

Det är fritt vårdval i Sverige, så något avtal med Västra Götalandsregionen krävs inte. Det är svårt att säga om det krävs operation.

Skador på den korta bicepssenan är ytterst sällsynta, det är vanligare med skador på den långa bicepssenan. Visar inte ultraljudsundersökningen någon annan skada än en skada på bicepssenan så är det vettigt att prova med sjukgymnastik innan man funderar på operation.

Om du har du en betydande sänkning av din livskvalitet, med påtagliga nattliga smärtor och daglig värk så kan detta tala för att en operation kan göra dig bättre. Vi har sällan mer än 1-2 veckors väntetid för mottagning och 3-4 veckors väntetid för en eventuell operation.