08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Axeln knäckte till efter axeloperation

Hej
I augusti 2020 drog jag min Axel ur led rejält för första gången under en fotbollsmatch.
Jag fick åka in på akuten och där fick läkarna dra tillbaka den. Månaderna efter drog jag axeln ur led vid minst 3 tillfällen igen. Dessa tillfällen var dock smärtfria och jag märkte knappt att axeln hade gått ur led.
I februari 2021 fick jag till slut operera axeln med hjälp av en titthålsoperation. Doktorn sa att dom hade förkortat ledbanden runt om axeln och spänt åt dom.


Nu har det gått lite mer än 4 veckor sedan operationen och jag har tagit bort mitellan jag haft på mig sen operationen. Ända sen jag tagit av mig mitella så har allt känns bra i axeln. Cirkulationen har kommit tillbaka, det stramar ej lika mycket längre och den är hyfsat funktionen av sig för att va så stel.
Dock så av ren reflex, dagarna efter jag tagit bort mitellan så råkade jag reagera i en springrörelse som gjorde att jag kände att armen sträcktes ut mer än vad den egentligen var kapabel till. Efteråt har axeln känts sig mer ovanlig än vad den gjorde innan händelsen.
Det knäcks då och då, känns som att skulderbladet på axeln som är opererad är svullen och den känns helt enkelt konstigt. Så min fråga är finns det chans att ledbanden kan ha töjt ut sig/gått av igen efter en sådan rörelse, eller ska operationen vara så pass säker i och med att dom spänt fast ledbanden runtom.

Det är nog inte så sannolikt att du skadat axeln. Den typen av händelser som du beskriver leder normalt sett inte till att axelinstabiliteten du opererat, släpper eller går sönder.

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 950:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 950:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort