08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Axeln knäckte till efter axeloperation

Hej
I augusti 2020 drog jag min Axel ur led rejält för första gången under en fotbollsmatch.
Jag fick åka in på akuten och där fick läkarna dra tillbaka den. Månaderna efter drog jag axeln ur led vid minst 3 tillfällen igen. Dessa tillfällen var dock smärtfria och jag märkte knappt att axeln hade gått ur led.
I februari 2021 fick jag till slut operera axeln med hjälp av en titthålsoperation. Doktorn sa att dom hade förkortat ledbanden runt om axeln och spänt åt dom.
Nu har det gått lite mer än 4 veckor sedan operationen och jag har tagit bort mitellan jag haft på mig sen operationen. Ända sen jag tagit av mig mitella så har allt känns bra i axeln. Cirkulationen har kommit tillbaka, det stramar ej lika mycket längre och den är hyfsat funktionen av sig för att va så stel.
Dock så av ren reflex, dagarna efter jag tagit bort mitellan så råkade jag reagera i en springrörelse som gjorde att jag kände att armen sträcktes ut mer än vad den egentligen var kapabel till. Efteråt har axeln känts sig mer ovanlig än vad den gjorde innan händelsen.
Det knäcks då och då, känns som att skulderbladet på axeln som är opererad är svullen och den känns helt enkelt konstigt. Så min fråga är finns det chans att ledbanden kan ha töjt ut sig/gått av igen efter en sådan rörelse, eller ska operationen vara så pass säker i och med att dom spänt fast ledbanden runtom.

Det är nog inte så sannolikt att du skadat axeln. Den typen av händelser som du beskriver leder normalt sett inte till att axelinstabiliteten du opererat, släpper eller går sönder.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00