08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00
  • Hem
  • Frusen axel
  • Jag har fått diagnosen frozen shoulder och har gjort slätröntgen

Jag har fått diagnosen frozen shoulder och har gjort slätröntgen

Jag har fått diagnosen frozen shoulder (frusen axel). Jag har gjort slätröntgen, ultraljud och magnetröntgen och de har inte hittat något på dessa.

Som jag förstår det så är det mest troligt frozen shoulder om röntgen inte visar något. Jag kan inte röra min arm utåt uppåt, utåtrotation och bakåt. Jag har fått kortisoninjektion i axeln, men den sattes då i slemsäcken och gav ingen uttalad effekt.
Den värsta smärtan har gett med sig tycker jag, men jag försöker att inte göra de rörelser som gör mest ont… Det är svårt eftersom jag arbetar som frisör.

Jag gör ingen sjukgymnastik längre heller. Nu vill man ge mig kortisonsprutor  direkt i leden. Kan jag på något sätt förvärra situationen genom att inte ta kortisoninjektionen? Detta har pågått i snart ett år och jag har gått på behandlingar hos både sjukgymnaster och naprapater, men smärtan tilltog efter varje behandling. Bör jag prova sjukgymnastik nu igen när jag är mindre smärtpåverkad? Med vänlig hälsning Mia

Hej Mia,En kortisoninjektion inuti själva axelleden (glenohumeralleden) ger en viss smärtdämpande effekt under någon månad.
Dessa injektioner fungerar bäst tidigt i sjukdomsförloppet. Du blir inte värre om du inte tar kortisonsprutan. Försök höja din aktivitetsnivå. Varje gång axeln gör lite ont så blir den lite bättre.
Det är inget farligt att det gör ont i axeln. Ingenting kommer att gå sönder när du aktiverar axelleden. Prova gärna med lite försiktig längdskidåkning, eller skridskoåkning med stavar.  Var inte rädd. Rädsla för att använda armen förlänger bara sjukdomsförloppet.
Töj på gränserna för vad axelleden tål! Värken som uppstår i axelleden efter en aktivitet är inte farligare än den träningsvärken du får efter ett motionspass.
Med vänlig hälsning, Carlos Rivero Siri

Vid frusen axel krymper ledkapseln
Vid frusen axel blir ledkapseln inflammerad, förtjockad och krymper
Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 950:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 950:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort