08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Ramlat av hästen på min axel

Hej! Jag har sedan dec ramlat av hästen och ramlat 2 ggr på min vänstra axel.

Sista gången 4 april. Sista gången gjorde detsamma ont och man misstänkte rotarcuff. Nu har jag fått utlåtande efter magnetröntgen, Tendinos och förtjockning disalt i suprainatussenan men inga tecken till ruptur.

”I infraspinatus smärre misstänkt partiell ruptur disalt på artikulära sidan vin senans infästning på caput. Subscapularissenan intakt. Biceps långa sena har ordinärt utseende och läge i i sulcus. Ordinär GH led.
Måttlig artros i AC-leden med uppdrivning av ledytekanterna som caudalt endast tangerar supraspinatus muskelbruk. Inga muskelatrofier. Ingen utgjutning.”

Vad betyder allt detta! Jag har fortfarande väldigt ont även om det är bättre än dom 2 första veckorna.
Jag kan inte använda armen normalt och vaknar varje natt efter 2-3 h pga av smärta. Har börjar jobba halvtid efter har varit sjukskriven på heltid dom första 6 veckorna med andra arbetsuppgifter då jag i vanliga fall sitter framför datorn på heltid och skriver jag så får jag ont.
Vad bör nästa steg var? Min ortoped tycker att vi kan vänta men jag känner att det börjar bli ohållbart ! Tacksam, för svar så att jag kan diskutera detta med min läkare.

Svaret efter magnetkameraundersökningen visar lite åldersrelaterad artros i nyckelbensleden. Det är en vanligt hos medelålders patienter och brukar sällan leda till smärtor.
Det verkar mer sannolikt att du lider av impingement.
Annars verkar axeln se bra ut, utan någon allvarlig skada. Det innebär att sannolikheten är hög att du kan förbättras av en strukturerad rehab under 3-4 månader.

Etiketter:

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 950:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 275:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 275:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 950:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 275:- / frikort