08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

AC-luxation grad 1-2 efter en tackling

Hej,
Tog emot en tackling i en match för en vecka sedan och den träffade lite illa, snett bakifrån och det blev en domnade ond känsla direkt i axeln, den hängde lite.

Min första tanke var atr den var ur led men jag kunde röra den alldeles för bra för att det skulle vara det men hade en svällande knöl på axeln, tryckte och kände på den och antog att det mest troligt bara var en mjukdelsskada.

Åkte oavsett till akuten och röntgade, fick besked från ortoped att det var en AC-Lux mellan grad 1-2.

Nu en vecka senare har jag bra rörlighet och relativt bra styrka men ömmar när jag slappnar av i axeln och låter den falla framåt samt att jag är stel och svag i rörelser framför min kropp.

Min fråga handlar om knölen, när jag ligger platt på ryggen så försvinner knölen men när jag ställer mig upp och låter armen hänga så trycker den upp igen.
Lägger jag armen på ett armstöd så minskar knölen lite men är fortfarande där, jag kan trycka ner den men direkt jag låter armen hänga igen klickar det till och jag känner hur knölen kommer upp igen.

Finns det en risk att det växer ihop snett/fel, är detta något jag borde oroa mig för samt verkar det vara en korrekt bedömning med grad 1-2?

Kan även känna en liten knöl vid bröstbenet vars det möts med nyckelbenet och detta existerar ej på den friska sidan.

Samt hur är det, kan ett delvis trasigt och helt trasigt ledband läka ihop utan en operation?

Tack på förhand!

Vid en AC-luxation grad 1-2 så brukar det bli en kvarstående knöl som minskar något i storlek det första året. Ledbanden läker med en viss förlängning. Vid en AC-luxation grad 1-2 läker ledbanden bättre utan en operation än med en operation. En amerikansk fotbollspelare i den högre divisionen återgår till att spela efter 1-2 veckor efter en AC-luxation grad 1-2.

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort