08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Hockey 3 mån. efter ac-lux?

Hej!
Jag skadade min axel i en tackling på en hockeymatch för 3 månader sen. Jag uppsökte sjukvård direkt och fick veta att jag har slitit av ac-leden i axeln. Röntgen visade att det var en grad 3 skada möjligen typ V. Jag har kört på med rehab nu under en längre tid och allt känns bra. Min fråga är när kan jag börja spela hockey för fullt igen ? Mvh Alex

Det är rimligt att komma igång med en sport och idrott när ac-luxen har nästan är läkt, dvs när du är nästan smärtfri eller helt smärtfri. En hög aktivitetsnivå stimulerar en starkare läkning av skadan. Kan du idrotta någorlunda fri från smärta vid 3 månader efter skadan så bör det inte vara ett problem.

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00