08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Bicepssenan ur led?

Hej, jag jobbade som takläggare under hösten och skulle bära ner en rulle takpapp ner från en byggställning.

Jag lade upp papprullen på min axel och fick omedelbart en rättså grov smärta. Jag åkte då till akuten och de sa att jag skadat bicebssenan. Jag gick hos sjukgymnast osv o fick göra rotations övningar i några veckor. Nu jobbar jag med att bära möbler och ibland känns det som att min bicebssena “hoppar ur” då måste jag veva med armen ett varv, när jag gör detta känner jag ett “kluck” som om den hoppar på plats. den är smärtsamt men inte allt för smärtsamt. Men jag blir såklart orolig över varför och undrar vad jag ska göra åt detta?

Att bicepssenan går av eller hoppar ur led är synnerligen ovanligt i 20-årsåldern. Om du har mycket smärtor i själva bicepssmuskeln på framsidan av överarmen så är någon form av problem med bicepssenan / bicepssenans sannolikt.
Upplever du att axelleden blivit något lösare eller instabilare efter skadan så kan själva bicepssenans fästa vara skadad.
Så länge axeln fungerar någorlunda på arbetet och du inte har allt för mycket smärtor på natten så kan jag inte se att någon annan behandling än sjukgymnastik kan rekommenderas.