08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Bicepssenan ur led?

Hej, jag jobbade som takläggare under hösten och skulle bära ner en rulle takpapp ner från en byggställning.

Jag lade upp papprullen på min axel och fick omedelbart en rättså grov smärta. Jag åkte då till akuten och de sa att jag skadat bicebssenan. Jag gick hos sjukgymnast osv o fick göra rotations övningar i några veckor. Nu jobbar jag med att bära möbler och ibland känns det som att min bicebssena ”hoppar ur” då måste jag veva med armen ett varv, när jag gör detta känner jag ett ”kluck” som om den hoppar på plats. den är smärtsamt men inte allt för smärtsamt. Men jag blir såklart orolig över varför och undrar vad jag ska göra åt detta?

Att bicepssenan går av eller hoppar ur led är synnerligen ovanligt i 20-årsåldern. Om du har mycket smärtor i själva bicepssmuskeln på framsidan av överarmen så är någon form av problem med bicepssenan / bicepssenans sannolikt.
Upplever du att axelleden blivit något lösare eller instabilare efter skadan så kan själva bicepssenans fästa vara skadad.
Så länge axeln fungerar någorlunda på arbetet och du inte har allt för mycket smärtor på natten så kan jag inte se att någon annan behandling än sjukgymnastik kan rekommenderas.

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort