08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Utstående nyckelben

Hej. Mina nyckelbensändar sticker ut ovanligt mycket (en estetisk medfödd defekt) och detta vill jag få åtgärdat då jag lider av det.

En specialist på axlar nämnde att det går att fräsa bort nyckelbensändarna. Då är min fråga till dig om detta kan stämma? Och vem som kan utföra denna typ av specialfall? (Jag kan själv bekosta operationen.)

Hej

Vanligen står nyckelbensändarna ut för att det bildats förslitningar och bentaggar. Dessa kan avlägsnas genom att man fräser bort den yttersta centimetern av nyckelbenet. Detta är en tekniskt enkel operation. Vid en medfödd avvikande anatomi så är det naturligtvis inte svårt att utföra samma typ av operation. Jag ger inga rekommendationer vad gäller val av kirurg. Nyckelbensleden är dock väldigt smärtkänslig, har du otur kan du drabbas av ett svårbemästrat kroniskt smärttillstånd. Just beroende på risken för smärtkomplikationer så brukar jag personligen vara lite restriktiv med operationer av nyckelbensleden.

MVH Carlos Rivero Siri

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00