08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Kan dra axeln ur led

Hej, det är så att min axel av någon konstig anledning hoppar ur led när jag försöker utföra vissa rörelser och när jag bär vissa tunga föremål. Samtidigt gör det ont när jag lyfter axeln över huvudhöjd.

Jag kan t.ex dra ut min axel ut och in ur led med egen vilja utan att det gör ont. Men när jag gör det för ofta gör det ont, samtidigt har jag märkt att muskulaturen ser helt olik ut jämfört med min normala axeln. Är det här farligt? Jag har försökt styrketräna för att stärka muskulaturen kring leden, men när jag försöker göra vissa övningar begränsar den skadade axeln min rätta styrka.

Axelluxationer som inte gör ont är sällan farliga eller leder till någon form av skada i leden. Med åren blir ledkapseln allt stelare och möjligheterna för att dra axeln ur led minskar. Undvik att medvetet dra axeln ur led då detta kan ge onödiga nötningsskador på den ledbandsapparat som stabiliserar axelleden. /Carlos Rivero Siri

 

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort