08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Kan dra axeln ur led

Hej, det är så att min axel av någon konstig anledning hoppar ur led när jag försöker utföra vissa rörelser och när jag bär vissa tunga föremål. Samtidigt gör det ont när jag lyfter axeln över huvudhöjd.

Jag kan t.ex dra ut min axel ut och in ur led med egen vilja utan att det gör ont. Men när jag gör det för ofta gör det ont, samtidigt har jag märkt att muskulaturen ser helt olik ut jämfört med min normala axeln. Är det här farligt? Jag har försökt styrketräna för att stärka muskulaturen kring leden, men när jag försöker göra vissa övningar begränsar den skadade axeln min rätta styrka.

Axelluxationer som inte gör ont är sällan farliga eller leder till någon form av skada i leden. Med åren blir ledkapseln allt stelare och möjligheterna för att dra axeln ur led minskar. Undvik att medvetet dra axeln ur led då detta kan ge onödiga nötningsskador på den ledbandsapparat som stabiliserar axelleden. /Carlos Rivero Siri

 

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00