08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Kraftlös och ont vid paddling

Min dotter har återkommande problem vid träning och tävling i kanot smärta uppstår och hon känner sig kraftlös när hon tar i vid paddeldraget.

Har gått på behandlingar och rehabprogram hos olika sjukgymnaster i flera års tid men inte fått ngn varaktig förbättring nu sist säger man att bindväven vuxit fast i muskel och släpper vid kraftutveckling och det orsakar smärtan.

Möjligen lider din dotter av någon form av instabilitet eller labrumskada i axelleden. Men det är vanskligt att säga utan att känna på axeln. Instabiliteter är annars vanliga inom sporter med mycket rotationsrörelser i axelleden. Unga träningsvana  idrottare brukar oftast kunna stabilisera sin axelled genom bl.a rotatorcuffträning. Men det är inte frågan om någon rehab. Snarast frågan om byte av livsstil. Det går nämligen inte att sluta träna rotatorcuffen utan att återigen bli instabil.  Med 4-5 träningspass om 30 minuter per vecka bör axelleden stabiliseras inom 6 månader. /Carlos Rivero Siri

Etiketter:,

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00