08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Kraftlös och ont vid paddling

Min dotter har återkommande problem vid träning och tävling i kanot smärta uppstår och hon känner sig kraftlös när hon tar i vid paddeldraget.

Har gått på behandlingar och rehabprogram hos olika sjukgymnaster i flera års tid men inte fått ngn varaktig förbättring nu sist säger man att bindväven vuxit fast i muskel och släpper vid kraftutveckling och det orsakar smärtan.

Möjligen lider din dotter av någon form av instabilitet eller labrumskada i axelleden. Men det är vanskligt att säga utan att känna på axeln. Instabiliteter är annars vanliga inom sporter med mycket rotationsrörelser i axelleden. Unga träningsvana  idrottare brukar oftast kunna stabilisera sin axelled genom bl.a rotatorcuffträning. Men det är inte frågan om någon rehab. Snarast frågan om byte av livsstil. Det går nämligen inte att sluta träna rotatorcuffen utan att återigen bli instabil.  Med 4-5 träningspass om 30 minuter per vecka bör axelleden stabiliseras inom 6 månader. /Carlos Rivero Siri

Etiketter:,

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort