08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Överrörlig axel med långvariga smärtor

Jag har problem med min axel i över tio år och har provat de mesta behandlingar akupunktur, stötvågor, sjukgymnastik i väldigt lång perioder.

Jag har ont i axeln främst på sidan utåt, runt skulderbladen, upp mot nacken och ner i bicepsen mot armbågen. Axelsmärtorna har med åren vara blivit värre.  Det blir aldrig bra och det smärtar konstant både privat och i mitt arbete. Jag känner att min livskvalite minskat och jag har blivit väldigt hemmasittande mot hur aktiv jag var en gång i tiden.

Ortopeden var först positiv till att operera men backade sedan ut pga av jag är överrörlig. Vad finns det för behandling kvar när jag redan provat sjukgymnastik?

Är det omöjligt att operera trots överrörlighet? Varför är det med överrörlighet som gör att ortopeden är tveksam till operation? Jag är villig att prova operation för jag är så trött på mitt kroniska smärttillstånd.

Det vanligaste symptomet på just överrörlighet är att man upplever axelleden som lite instabil, den glider eller hoppar till. Ibland känns det som den nästan vill hoppa ur led. Smärtorna sitter just som du beskriver lite diffust över skulderblad-nacke-överarm-bicepsmuskeln. Undersöker man patienten så känner man då vanligen att axeln känns väldigt lös. 

Den viktigaste behandlingen är att man först försöker med en långvarig sjukgymnastisk behandling. Om detta inte ger resultat så är en stabiliserande operation ett alternativ. Det inte säkert att du blir helt smärtfri efter operationen. Operationen har en större påverkan på känslan av att kunna kontrollera axeln och därför indirekt kunna kontrollera smärtan. Prata med din sjukgymnast och fråga om hen känner till någon bra axelspecialist, som du kan be din husläkare remittera dig till. 

 

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00