08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Stelhet efter axeloperation p.g.a. överrölighet

Hej.. Jag gjorde en axeloperation pga överrölighet och de sydde upp fram och bak. Nu 2,5 månad senare har jag fortfarande smärta.

Smärtan strålar ut från axel ner till händerna. Ibland endast till armbågen. Samt även ont i nacken som strålar ner mot den opererade axeln. Rörligheten har varit begränsad, har inte kunnat lägga handen på huvudet eller sätta upp håret i en toffs.
Inte heller lägga något i fickan på jackan. Men efter burfen retard kan jag lägga handen på huvudet samt sätta upp håret i en toffs. Dock har jag fortfarande lika ont.. Kan man få frozen shoulder efter en operation? har du några råd till mig?

Sannolikt har du en inflammation i axelleden efter operationen eftersom Brufen fungerar bra.  Brufen dämpar då inflammationen. Om du ännu inte varit på en kontroll efter operationen så kan det vara bra att ringa och boka en sådan tid för att diskutera medicinering med inflammationsdämpande medicin. Det är dock relativt vanligt att axelleden har en betydande stelhet 2-3 månader efter det att man har stramat upp ledkapseln framtill och baktill. Resultatet av operationen brukar synas 6-12 månader efter operationen

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00