08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Stor överrörlighet i mina axlar

Instabilitet i axel.

Jag har alltid haft väldigt stor rörlighet i mina axlar men det var aldrig ett problem förrän jag hösten 2014 tränade simning. Vid två tillfällen hoppade min högra axel ur led under tävling för att direkt hoppa tillbaka igen.

Båda gångerna var det under ryggsim med armen sträckt över huvudet. Då den hoppade ur led så var det följt av en kort, mycket skarp smärta i axeln och nedsatt rörelseförmåga i några dagar efteråt. Då jag aldrig var mer än öm vid ansträngning de första månaderna efteråt så fortsatte jag simma till säsongens slut, 2 månader efter första gången.
Jag började få problem sisådär 4-5 månader senare med upplevd instabilitet och obehag med smärta och ”hoppighet” vid snabba rörelser.
Då jag var utomlands under hela händelseförloppet så hade jag svårt att få kontakt med någon typ av vård så då fick det vänta tills dess att jag var hemma i Sverige igen. Jag fick kontakt med en sjukgymnast som gav mig rehabövningar för att stabilisera axeln men 17 åriga jag var väldigt otålig så övningarna utfördes väldigt sporadiskt.
Axeln slutade göra ont men jag vet dock inte om det berodde på rehaben eller att jag slutat träna högintensiva sporter.

Min axel blev aldrig helt bra, den är svag och jag kan fortfarande få mycket ont i den om jag t.ex. bär tungt(även med bra avbärarbälte) eller anstränger den med tyngd eller över 90 grader. Jag upplever att den fortfarande är instabil och jag kan ibland höra/känna knastranden och knäppande i den vid vissa vinklar och rörelser. Det har också blivit något värre senaste månaden.
Då jag på min skola ibland behöver arbeta tungt(segling och tunga lyft) så är det här ett hinder. Jag undrar då om jag bör göra, är det vårdcentral och utredning som gäller eller är sjukgymnast bättre?

Tack!

Sjukgymnastik brukar fungera bra hos de flesta patienter som har en ”icke-traumatisk” (överrörlighet) instabilitet som inte är allt för smärtsam i det dagliga.
Patienter som är vana att träna mycket lyckas ofta bra med att stabilisera axelleden.
Du behöver sannolikt hjälp av en erfaren sjukgymnast. Möjligen behöver du en remiss från din husläkare.

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort