08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Röntgenföränding i axeln som måste utredas

Hej! Jag har en längre tid haft ont i min axel. Det började med att jag började känna mig lite svagare i armen som att nerverna inte fungerade som de skulle.
Sedan fick jag lite nervsmärta i armen. När axeln började värka mer sökte jag kontakt med en fysioterapeut, han trodde det var rotatorcuffen, så jag fick träningsprogram.
Nu blev det inte bättre utan jag fick ondare. Fick tid hos läkare som skickade en remiss till röntgen. Röntgen visade förändring, sklerotisk förändring i caput. Tror det stavas så. De ville utreda vidare för at bla utesluta något malignt. De prover jag tog var bra och nu ska jag göra en MRT. Min fråga är om denna förändring kan vara något annat än malignt om proverna visade bra? Förstår att man måste vänta på svaret från MR men om jag förstått rätt så kan denna förändring bero på många saker? Sedan undrar ja vad lytisk är? Mvh S

Tumörer i axelleden är ovanliga. Ibland ser man förändringar på röntgen som gör att man utreder vidare med en magnetkameraundersökning (MR). Det finns en del markörer i blodet som kan förändras vid cancer, men dessa kan vara normala, trots cancer.
Hur bilderna har tolkats beror på den aktuella röntgenläkarens kunskaper. En lytisk förändring, betyder att det finns ett område i benet utan riktigt ben och utan skarpa kanter. Vid vissa typer av tumörer (maligna) ser man sådana förändringar, men de kan också vara ofarliga tumörer (benigna) eller andra förändringar. 

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort