08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Axelluxation och rotatorcuffruptur..

Jag ramlade i trappen hemma den 18 mars. Axeln gick ur led och den fixerades samma dag på Huddinge sjukhus. Sedan dess har jag haft mycket ont och den 25 april gjordes en magnetröntgen som visade på ökad vätska motsvarande bursa subakromialis,  subdeltoideus med befintlig bicepssena.

Men partiell troligen ruptur motsvarande främre fästet av supraspinatus, små degenerativa små signalförändringar i infraspinatusfäste, bekräftar Hermodsons impressionen men långa bicepsenan och subscapularissenan intakta. En icke specialist på ortopeden anser att jag har en frusen axel och att jag ska bli helt frisk med sjukgymnastik. En axelspecialist på Sophia hemmet anser att skadan måste opereras. alla säger att denna typ av operation måste göras inom två månader för att få bästa resultat. operation på Sophia kostar mig 50.000 kr. Kan jag få rådet vad som är bäst. vänta och se, och kanske inte bli helt frisk eller operation?

Jag skulle rekommendera operation om man tydligt ser en genomgående supraspinatusruptur på MR. Vätska i slemsäcken bursa subakromialis tyder på att rupturen är komplett. Men det är svårt att veta utan att känna på patienten eller se på bilderna. Kan du tänka dig att sänka din aktivitetsnivå så kanske en operation inte är nödvändig. Hur snabbt man skall operera beror väl lite på skadans storlek och ditt yrke. Har du mycket smärtor och sömnstörningar så är det bra att operera tidigt. Det är alltid en fördel att operera rotatorcuffrupturer i tidigt skede. / Carlos Rivero Siri

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort