08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Axelluxation och skadad muskel

Hej Jag ramlade och fick en mycket kraftig axelluxation 10/12 2011. Efter ca 8 veckor och efter sjukgymnast bedömning/träning så upplevde jag ingen jätte förbättring mina rörelser.

Efter många om och men så fick jag komma till ortopeden på mitt sjukhus (ett mindre). Där fick jag en cortisonspruta i axeln samt remiss för MR. Nu har svaret kommit och jag har fått MR svaret av läkaren. Svaret som jag fick var att det var en bristning i muskulaturen samt ett svullet ledband samt en skada på Scapula. Inga direkta åtgärder enligt denna ortoped. Hon hade samtalat med sin kollega som kunde ”lite mer” om axelskador och som bedömde att det var att vänta på självläkning. Är det en korrekt bedömning? Jag är 40 år och aktiv inom tennis och golf och det rör sig om höger axel / skulderblad. Det har ändå gått 3 månader nu och jag är instabil i vissa lägen samt har ont i vissa rörelser.

Om du är 40 år, högaktiv och drabbats av en ”rotatorcuffruptur” så bör du träffa en axelspecialist. Felmarginalen vid bedömning av MR bilder ligger sällen över 5-10%.  Instabiliteten kan sannolikt förklaras av en insufficient rotatorcuff och den lilla benskadan på scapula (”bony Bankart”?). Bägge delarna kan destabilisera axeln.   De flesta svenska ortopeder har goda kunskaper om behandlingen av en akut axelinstabilitet.  Råkar du ut för en ny  luxation eller om ditt träningsprogram inte ger någon effekt och instabilitetskänslan / smärtan kvarstår trots målmedveten och långvarig träning (6 månader) så bör du nog bedömmas av en erfaren ortoped eller en axelspecialist. 

MVH Carlos Rivero Siri

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Etiketter:,

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort