08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Felbehandlad stor rotatorcuffruptur

Landstingets ömsesidiga försäkringsbolag (LÖF) har bedömt min massiva rotatorkuffskada som försenad diagnos. Fick trots att röntgen visar på svåra axelskador inte operera mig förrän efter 7 mån.

Magnetkameraundersökning visar 50-75.% grad 3 stora förtviningar i musklerna och upp till 10 cm stora avkalkningar. Jag har sån fruktansvärd nattvärk. Sover med maxdos tramadol, sömntabletter och 2 stora blå isklampar på axeln. Frågade om det kunde vara impingement. Nej så läkarna det är färdigbehandlat.

Jag har tävlat på landslagsnivå. Oslo. Värdscup kvm osv kan ej arbeta som badvakt. Kan ej lyfta armen utåt och uppåt eller simcrawla. Värken förstör mitt liv. Kan jag begära en second opinion. Den som skrev på invaliditetsintyget har aldrig träffat mig.
Visar verkligen magnetkameraundersökning till 100% sånt att det är inte är någon impingement? Skall jag bekosta en egen utredning och bekosta 100 000 kr själv för att få klarhet i detta?
Åker skidor som Gustaf wasa. Ont och klarar inte av att dra i dragslangar efter 50 års träning. Pga. Värk och svaghet samt kramp i axel vid minsta belastning. Finmotoriken är helt förstörd i både styrka och kraft. Snälla, hur kan en läkare som aldrig träffat mig ge ett sådant besked i telefon. Slutbehandlat.

Det finns många olika bra behandlingsalternativ vid en massiv rotatorcuffruptur (två stora senor i axelleden är helt avrivna). Det beror lite på hur skadan ser ut och vad som tidigare är gjort. Det är nog bra om du försöker få en remiss till en ortoped som är duktig på axlar.

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort