08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Inga muskler på skulderbladet..

Muskelatrofi?
Jag var svårt sjuk och låg på sjukhus med flera feberkramper. Efter en av kramperna fick jag så vansinnigt ont i min skuldra. Detta var inget som någon tyckte var angeläget just då utan det blev ett senare problem när jag blev bättre.


Jag insåg ganska snart att det inte stod rätt till för jag kunde inte dricka utan att armbågen åkte upp utan kontroll. Jag frågade om något var trasigt i skuldran men de sa att jag inte hade några muskler i scapula (skulderbladet) längre. Men varför frågade jag. Inget har gått av och det var bara att träna sa en ortoped. Inga ultraljud gjordes. Bara slätröntgen.
Jag har tränat i tio år men har ännu inte en fullt fungrade arm. Vad har hänt?

Det är svårt att säga vad som har hänt. Hos äldre patienter är en stor rotatorcuffruptur den vanligaste orsaken till muskelatrofi på skulderbladet, hos yngre patienter är en ledcysta eller en nervskada den vanligaste orsaken till atrofi av muskulaturen på skulderbladet. / Carlos Rivero Siri

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00