08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Ingen kraft i armen efter ett våldsamt ryck

Hej, jag är en man på 92 år. Ifjol vår körde jag min åkgräsklippare och körde på en liten sten med framhjulen.

Såg den i sista sekunden och skulle styra undan men hann inte. Resultatet blev att ratten vreds med ett våldsamt ryck imotsatt riktning som jag ville styra.
Smärtan som kom var förlamande. Hade ont i axeln (höger) i ca 2 mån, sen kändes den bra i 3 dagar och jag tog mej en simtur på 10 meter och kände inget då jag simmade. Men då jag kom upp och skulle torka mej med handduken så fick jag knappt upp den från marken. Sen har det vart dåligt ända sen dess.
Snart 1 år sen. Problemet jag har nu är att jag inte kan lyfta min högerarm på ett normalt sätt. Jag får te x hjälpa till med vänster arm då jag ska drick en kopp kaffe. Då jag vill lyfta höger arm rakt upp gör det ont och kommer bara en bit upp med armen.
Suttit och läst om Rotatorcuffruptur, misstänker att det kan vara nåt med den. Jag vore evigt tacksam för hjälp. Gått i snart 1 år med detta. I övrigt är jag en pigg och alert 92 åring som klarar mej utan någon som helst hjälp i vardagen.

En större rotatorcuffruptur förefaller vara en realistisk diagnos. Då skadan nu är 1 år gammal och du inte förefaller ha speciellt mycket smärtor skulle jag i första hand rekommendera sjukgymnastik.
Vid en större rotatorcuffskada kan du träna upp andra muskler för att hjälpa till när du lyfter och roterar i axelleden.

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-17.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Besök med remiss: 200:- / frikort
Besök utan remiss: 400:- / frikort
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort