08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Magnetkameraundersökning visar rotatorcuffruptur

Hej ! Har fått utlåtande från MR Som lyder.

”AC-leden är måttligt artrosförändrad med breda pålagringar och lätt ledsvullnad.Det finns pålagringar på akromions undrsida som torde bidra till impingement. Akromion är lätt kurverad inom laterala delar. Genomgående ruptur av supraspinatussena som till stor del har retreherats upp till nivå med övre glenoidkanten. Repturen mäter i anteroposterior riktning cirks 3 cm. Caput humeri har glidit i kranial riktning. Övriga delar av rotatorkuffen uppvisar påtaglig tendinos,partiella skador finns distalt i subscapularissenan utan genomgående ruptur.Här ses en medial subluxation av den långa bicepssenan som har glidit in i rupturen och löper upp ytligt om tuberculum minus.Ingen påtaglig muskelatrofi ,lätt volymreduktion av supraspinatusmuskel.Den långa bicepssenan är intakt men är tendinosförändrad i höjd med och ovan sulcus.Iglenohumeralleden ses incipienta artrosförändringar med små kantpålagringar men väsentligen bevarat ledbrosk,inga benmärgsödem.Lätt labrumdegeneration.” Tacksam för svar vad det betyder och vad man kan vidta för åtgärder .MVH Mikael

Du har fått vad som kallas för en massiv rotatorcuffskada. (>30 mm bred ruptur). Sannolikt har 2 muskelsenor i axelleden gått av. Detta kan leda till en försvagning axelleden.
Jag rekommenderar att din husläkare remitterar dig till en axelspecialist som får bedöma om din skada kan opereras.

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort