08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Ont i axeln efter fall i trappa

Om en patient kommer till en sjukgymnast med smärtor proximalt och har svårt att röra sin höger arm efter att hon trillat i trappan för 6 veckor sedan.
Hon har svårt med ADL sysslor i hemmet. Svullen handrygg och smärtorna är främst lokaliserade till axeln. Senaste 2 veckorna har hon även fått ont i nacken och huvudvärk. Hon använder mitella en del. Äter även diklofenac och salures. Sjukskriven sedan olyckan. 61 år. Har atros och frakturer i släkten. Vad kan detta vara?

Det finns en hög sannolikhet att en denna patient drabbats av en rotatorcuffruptur eller fraktur.  Patienten bör utredas med röntgen för att utesluta fraktur. Ultraljud eller magnetkameraundersökning för att utesluta en större rotatorcuffruptur.  Sannolikheten att det är någon form av rotatorcuffskada ligger är hög.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00