08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Ont efter olycka på tunnelbanan

Hej, Min mor (som är 50) var med om en olycka på tunnelbanan för cirka 4 år sedan, tunnelbanan bromsade till hastigt och hon flög fram och axeln träffade mitt räcket i tunnelbanan (de gamla modellerna). Sedan dess har hon haft ont i axeln (höger axel).

Hon har fått så många kortisonsprutor så att de slutat verka, nu har man väl också sluta ge kortison så hon får ändå inga fler sprutor. Axeln gick att leva med de två åren hon fick kortison, nu har hon gått utan i snart 1 år och ja hon lider.
Läkarna säger att det är sjukgymnastik som gäller, man har röntgat hennes axel och hittat ”någonting” men det är ingenting som går att laga som läkarna själva säger.
Nu har smärtan gått för långt, jag (hennes dotter) som själv sysslar med idrott ser hur hon verkligen lider, och av att döma av hur hon har ont så låter det som att det är en eller flera nerver som är klämda, tar detta flera år hos en sjukgymnast att laga? Det låter ju helt otroligt isåfall, hon har gått till en sjukgymnast i cirka 6 månader nu och det är verkligen INGEN skillnad. Hon har fortfarande ont djupt inne i axeln, en smärta som strålar enda ner till armbågen, hon sover inte längre på nätterna, smärtan ökar för varje vecka och hon måste ta till mer och mer tabletter.
Finns det någonting som ni kan göra annorlunda?
Tacksam för svar.

Det låter som om din mor är lite för ung för att gå omkring med denna plåga. Jag kan bara rekommendera att du ber din husläkare remittera din mor till en axelspecialist. Möjligen kan det vara frågan om en eller flera avrivna senor i axelleden. /Carlos Rivero Siri

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort