08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Rotatorcuffruptur efter fall för 6 månader sedan

Hej, läste er artikel om Rotatorcuffruptur då jag själv har fått detta efter ett fall för ca 6 månader sen.

Med smärtlindrande medicin tar jag mig igenom mina arbetsdagar (egen företagare) och var och fick min dom idag där läkaren säger att jag får välja själv om jag vill opereras eller inte. På grund av den långa konvalescensen så tvekar jag då mina kunder antagligen inte väntar på mig…
Hur som helst så funderar jag nu på om jag kan arbeta på droger och vänta på med operation tills jag är pensionär eller kommer skadan förvärras?

Stora rotatorcuffrupturer (>20mm) opererar man med fördel på en gång. Mindre rotatorcuffskador (<15 mm) kan man sannolikt behandla med rehab.
Ett problem med rotatorcuffrupturer är att skadan har en tendens att expandera. Forskning visar att denna expansion av rotatorcuffrupturen sker framför allt hos patienter som har ont.
Det kan vara så att bristfällig muskulär kompensation för rotatorcuffskadan och den lilla instabilitet i axeln som rotatorcuffrupturen skapar bidrager till denna expansion.
Om du bara har en liten rotatorcuffruptur så är min rekommendation är att du försöker med några månaders sjukgymnastik. Blir du smärtfri av detta så är risken för en expansion av rotatorcuffskadan liten.