08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Rotatorcuffruptur efter fall för 6 månader sedan

Hej, läste er artikel om Rotatorcuffruptur då jag själv har fått detta efter ett fall för ca 6 månader sen.

Med smärtlindrande medicin tar jag mig igenom mina arbetsdagar (egen företagare) och var och fick min dom idag där läkaren säger att jag får välja själv om jag vill opereras eller inte. På grund av den långa konvalescensen så tvekar jag då mina kunder antagligen inte väntar på mig…
Hur som helst så funderar jag nu på om jag kan arbeta på droger och vänta på med operation tills jag är pensionär eller kommer skadan förvärras?

Stora rotatorcuffrupturer (>20mm) opererar man med fördel på en gång. Mindre rotatorcuffskador (<15 mm) kan man sannolikt behandla med rehab.
Ett problem med rotatorcuffrupturer är att skadan har en tendens att expandera. Forskning visar att denna expansion av rotatorcuffrupturen sker framför allt hos patienter som har ont.
Det kan vara så att bristfällig muskulär kompensation för rotatorcuffskadan och den lilla instabilitet i axeln som rotatorcuffrupturen skapar bidrager till denna expansion.
Om du bara har en liten rotatorcuffruptur så är min rekommendation är att du försöker med några månaders sjukgymnastik. Blir du smärtfri av detta så är risken för en expansion av rotatorcuffskadan liten.

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort