08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Utbredda skador i rotatorcuffen efter en arbetsskada

Efter ett trauma av axeln i arbetet skickades jag till ultraljud där 2 st läkare såg utbredda skador på supraspinatus muskeln.

Skickades vidare för konsultation på ortopedmottagningen i Gävle, där läkare även där konstaterade utbredda skador på supraspinatus muskeln.
Enbart en operation kan återställa skadan enligt läkaren i Gävle. Fick tid för operation och efter genomförd operation säger läkaren att det inte fanns några skador alls?
Har under hela tiden haft värk och inte kunnat lyfta utåt och bakåt med armen. Efter operation har fortfarande ont.
Min fråga är . . . .Kan det vara möjligt att 3 st läkare ser samma skada men när man öppnar finns inga skador alls? Jag har begärt ännu en röntgen, helst en MR eller CT, de är alla motvilliga till detta?
Vad vore bäst att ta för röntgen för att vara på den säkra sidan? En MR röntgen eller CT eller kan man lita på ultraljudsröntgen? Hälsningar: Rosie

Den överlägset bästa undersökningen är faktiskt det man kallar för den kliniska undersökningen. Om du har en uttalad svaghet i rotation och lyft av överarmen efter ett falltrauma så är sannolikheten mycket hög att du har en rotatorcuffruptur.
Dvs att doktorn klämmer och känner på din axel.

Det finns dock en neurologisk sjukdom (Parsonage Turners syndrom) som kan ge en liknande bild. Men vid Parsonage Turners syndrom uppkommer inte smärtorna och svagheten efter ett trauma.

Ultraljud är nog den undersökning som snabbast och enklast kan ställa diagnosen rotatorcuffruptur. Träffsäkerheten på små rotatorcuffskador är likvärdig den man finner med magnetkameraundersökning (MR)

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort