08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Långa bicepssenan har gått av

För tre veckor sedan fick jag plötsligt en grop i den över min högra biceps efter det när jag skulle vända på min klubbkamarat från mattan.
Undrar hur vet jag att det är med säkerhet den Långa Bicepssenan har gått av och inte är det en muskelbristning som skett.
Idag undersöktes jag av en axelspecialist men han utan en röntgenundersökning bedömde att den långa Bicepssenan hed gått av. Men jag tvivlar på det och vill ändå ha en status över min Axel och nedre bicepssenan,
Tacksam om ni har möjlighet att hjälpa mig.

Vid en ruptur av biceps långa sena (övre fästet) syns en grop i övre delen av bicepsmuskeln, nära axelleden. Vid en ruptur av biceps nedre senfäste syns en grop i bicepsmuskelns nedre del, vid armbågsleden. Rupturer av själva bicepsmuskeln är ovanligt.
Övre bicepsrupturer kan ibland vara svåra att se hos patienter som är överviktiga eller har små bicepsmuskler.
Jag har ändå svårt att föreställa mig att en axelspecialist förväxlar en ruptur av övre bicepssenan med en ruptur av den nedre bicepssenan.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00