08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Problem efter återfästning av biceps långa sena

Hej,
Jag återfäste övre långa bicepsfästet på höger sida i februari 2015. Rehab gick bra fram till ca sex månader efter op då jag började få problem med fästet till korta biceps (förstår jag i efterhand).

Efter en del bakslag kunde jag i alla fall i julas återgå till att träna klättring relativt intensivt igen, tills jag upplevde instabilitet i axeln och knäppningar i korta bicepsfästet. Nu kan jag inte klättra alls och vill veta vad jag kan göra.

Har fått en second opinion av en klättrande ortoped i Tyskland som säger att jag har impingement, tendiosis of ssp och ac-joint osteoarthritis efter att ha tittat på mina bilder.
Fortsätter med rehabövningar, men upplever ingen förbättring. Vad kan/bör jag göra?
Mvh,M

Kättring ställer relativt stora krav på axelleden. Efter en axeloperation för ett smärttillstånd eller en akut skada så är det vanligt att man blir bättre vad gäller belastning på arbete och smärtor nattetid brukar minska.

Främre axelsmärta kan bero på flera saker. Tendinit i supraspinatussenan, artros i nyckelbensleden och impingement är inte ovanliga orsaker.

Ibland kan det vara bra att sätta en kortisoninjektin i axelledens slemsäck eller i nyckelbensleden för att få rätt diagnos.

Etiketter:

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 950:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort