08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Operation av sternoklavikularleden som gått ur led

Jag har i mars blivit utsatt för rånförsök där två killar på motorcykel försökte ta min väska.

Jag hade den på armen och de fick inte tag i den. Däremot så blev det ett kraftigt ryck. Jag åkte i marken, bröt ett par revben, axeln ur led, biceps avsliten och brutet eller lossnat nyckelben.
Läkarens undersökning först var väldigt knapphändig så nycketbenet har inte läkt som det borde eftersom jag inte fick någon behandling. Jag har nu fått sjukgymnastik och vila i ett försök att det ska läka men det har det inte gjort.
Nu har jag fått diagnosen instabil sternoklavikularled. Min läkare har sagt att jag själv får välja om det ska opereras eller ej.
Han har varnat mig för att det är en extremt riskfylld operation och han vet inte heller vem som kan göra ingreppet. Han har själv aldrig gjort en sådan operation. Jag vet nu inte alls vad ska göra. Är detta ett ingrepp som du gör? Vad rekommenderar du?

Operationer av sternoclavikularleden är definitivt en operation med risker. Dessutom är resultaten efter stabiliserande kirurgi i sternoklavikularleden inte imponerande.
På grund av en rad dödsfall i samband med kirurgi så brukar man ändå på internationella möten rekommendera att operationer utförs med thoraxkirurgisk beredskap. Då de stora kärlen i kroppen kan ligga mycket nära sternoklavikularleden.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00