08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Operation av sternoklavikularleden som gått ur led

Jag har i mars blivit utsatt för rånförsök där två killar på motorcykel försökte ta min väska.

Jag hade den på armen och de fick inte tag i den. Däremot så blev det ett kraftigt ryck. Jag åkte i marken, bröt ett par revben, axeln ur led, biceps avsliten och brutet eller lossnat nyckelben.
Läkarens undersökning först var väldigt knapphändig så nycketbenet har inte läkt som det borde eftersom jag inte fick någon behandling. Jag har nu fått sjukgymnastik och vila i ett försök att det ska läka men det har det inte gjort.
Nu har jag fått diagnosen instabil sternoklavikularled. Min läkare har sagt att jag själv får välja om det ska opereras eller ej.
Han har varnat mig för att det är en extremt riskfylld operation och han vet inte heller vem som kan göra ingreppet. Han har själv aldrig gjort en sådan operation. Jag vet nu inte alls vad ska göra. Är detta ett ingrepp som du gör? Vad rekommenderar du?

Operationer av sternoclavikularleden är definitivt en operation med risker. Dessutom är resultaten efter stabiliserande kirurgi i sternoklavikularleden inte imponerande.
På grund av en rad dödsfall i samband med kirurgi så brukar man ändå på internationella möten rekommendera att operationer utförs med thoraxkirurgisk beredskap. Då de stora kärlen i kroppen kan ligga mycket nära sternoklavikularleden.

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort