08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Ont i yttre nyckelbenslederna vid styrketräning

Hej! Jag har sedan en månad tillbaka ont i mina nyckelben. Jag är öm i båda och får jätteont när jag tränar, allt som är ansträngande för axlarna klarar jag inte göra.

Tex när jag gör armhävningar måste jag sluta för att det gör för ont och därefter är jag mer öm än innan övningen. Jag är hela tiden öm och får ont när jag rör på nyckelbenen. Va kan detta vara och vad borde jag göra för att det ska gå över? Tack på förhand.

Mest sannolikt har du bara överansträngt nyckelbenslederna. Men det kan också vara “weightlifters shoulder” (distal klavikel osteolys), dvs ett slags slitage (artros) i yttre nyckelbensleden som drabbar unga styrketränade män. Prognosen är god vid weightlifters shoulder. Det brukar gå över inom 12-18 månader. Enstaka fall kan behöva opereras.

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00