08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Rädd för axelluxation på gymmet

För ett par år sen var jag i Kina och tränade. Där hade vi lite sparring på kvällarna. Det var på en kille försökte göra ett grepp på mig men misslyckades.

Av hans styrka så kände jag att jag fick ont i axeln eller överarmen delen. Sedan så träffade jag en kille från hong kong som sa.. oj.. du verkar ha en bra skada, ditt nyckelben sticker ut mer på vänster sida en på höger..
Jag struntade i det, dock ett år efter började jag styrketräna men efter ha gjort sned bänkpress med fria vikter så tappade min vänster arm kontrollen och höll på gå ur led av vikten.
Jag misstänker att det är denna skada, har röntgat men dom sa allt såg bra ut.
Har varit på kinesisk medicin samt naprapati men inget har hjälpt. är rädd för att träna igen för att det inte ska hända igen. Vet ej vad jag ska göra. // Med vänlig hälsning Mirre

Det är svårt att säga hur vanligt det är att axeln hoppar ur led när man tränar på gymmet med fria vikter. Men det är inte en vanlig orsak till att axeln hoppar ur led.
Min erfarenhet är att den vanligaste orsaken till att axeln hoppar ur led på gymmet är när man tränar med fria vikter över huvudet och tappar dessa.
Jag har aldrig träffat en patient som drabbats av en axelluxation när de tränat i en maskin.

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00