08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Inklämd nerv eller sena i axeln

Jag vet att man inte ska diagnostisera sig själv men jag misstänker att jag kanske har någon form av inklämd nerv eller sena i axeln.

Jag fick akut ont i axeln för några månader sedan. Att föra axel och arm bakåt tex att dra på sig en jacka gjorde ont men var hanterbart. Att köra bänkpress gör också ont då jag pressar arm och axel upp från kroppen.
Det mera akuta onda har nu försvunnit däremot har jag nörjat få molvärk i axeln. Det är svårt att sova på axeln och det känns som den “rör sig ur läge” ibland.
Jag klarar mig absolut i vardagen nu och tränar fortfarande fast undviker övningar som gör för ont att utföra. Jag undrar om jag kan förvärra axelproblemen om jag tränar? Bör jag gå till sjukgymnast?
Tack på förhand

Självklart går det bra att träna om du undviker det som triggar smärtorna. Det vanligaste axelproblemen i samband med styrketräning är impingement och artros i yttre nyckelbensleden. Sitter smärtorna över utsidan/framsidan av axeln talar det för impingement, är det ont över nyckelbensleden är problem med nyckelbensleden mer sannolikt.
Sjukgymnastik brukar fungera bra vid impingement och mindre bra vid artros i yttre nyckelbensleden.

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00