08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Smärta i rotatorcuffen sedan 2 år

Smärta i högeraxel,rota­tor­cuffen? Började för något mer än 2 år sedan. Har svårt att träna på gymmet.

Jag har under det senaste halvåret gått till en sjukgymnast och han misstänker att det är rota­tor­cuffen. Men efter 3 månader av rehab 4-5ggr/v visar det inget resultat, smärtan är i stort sett konstant och tilltar om jag lägger tryck/rör högeraxel bakåt eller har armen över huvudet. Brukar känna utstrålande smärta efter fysiska aktiviteter (ibland när jag öppnar vanliga sovrumsdörrar känns det som om någon sitter och lirkar med en mejsel i axeln), samt att armen kan domna lite när som och kan ibland sova i upp till 1,5 timmar oavsett om jag försöker få liv i den. Kan det vara något annat som är problemet?

Ett av det vanligaste problemen närman tränar på gym och får axelsmärtor är problem med rotatorcuffen som kan klämmas in under skulderbladstaket. Smärtorna kan vara ihållande och långvariga, men läker oftast ut av sig självt. Sjukgymnastik brukar påskynda processen. Vi långvarig stark smärta kan ibland en operation vara ett alternativ.

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00