08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Vila efter kortisoninjektion i axeln?

Hejsan! Jag har haft stora problem med höger axel i snart 15 månader och har nu lite frågor om kortisoninjektioner.

Min värk började lite lätt efter träningar (tränar 12 timmar i veckan ungefär) men inget som jag var allt för orolig över. Desto längre in på säsongen desto mer gjorde sig verken och smärtan påmind. Runt nyår förra året var det riktigt illa och jag hade ont i axeln konstant och kunde knappt röra min arm över axelhöjd då axeln helt sa emot. Då började jag gå till sjukgymnaster, naprapater och andra massörer utan något som helst resultat.
Idag kan jag inte kasta något då det gör för ont, axeln “låser” sig ibland, kan hända när jag hostar eller hoppar lite lätt. Då gör det väldigt ont och blir svårt att röra den. För att det ska sluta då måste jag dra med hjälp av den andra armen min höger armbåge (höger axel som är den som gör ont) mot bröstet tills det knakar till, ungefär som man knäcker sina fingrar.
Har fått sagt av samtliga sjukgymnaster och naprapater att det är en överansträngning i axeln som nu blivit kraftigt inflammerad och de råder mig att ta en kortisoninjektion. Till min fråga: måste man vila efter en kortisoninjektion eller kan jag träna som vanligt? Finns deg några biverkningar? Har hört av flera bekanta som gjort det att smärtan inte helt försvinner men att det blir bättre, går det att bli helt av med inflammationen?
Ledsen för långt inlägg men tacksam för svar!

MVH

En kortisoninjektion kan göra ganska ont dagen efter du fått den. För övrigt finns det egentligen inget som talar för att man måste vila en period efter en kortisoninjektionen.
Hos yngre patienter har alla överbelastningssmärtor en stark tendens att läka ut med rehab och vila.

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00