08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Smärtor i axeln sista året..

Hej, jag har haft ont i min axel i ungefär ett år och jag har varit hos en sjukgymnast men övningarna jag fick hjälpte inte. Var i vårdcentralen för 2-3 veckor sedan och fick muskelavslappnande tabletter och det har heller inte hjälpt. Jag kan sitta helt normalt och känna att jag har en smygande smärta i axeln. Läkaren på vårdcentralen sa att jag har en inflammation i hela vänstra axeln.. Jag undrar, vad ska jag göra för att bli av med min smärta? kortisonspruta? boka någon specialist? röntga den? för jag vill verkligen gå tillbaka till träningen igen.

Personligen så skulle jag börja med att utreda axelleden med en MR. Med stor sannolikhet så hittar man inte så mycket på denna undersökning, men man kan utesluta ett antal ovanliga diagnoser. Sedan räcker det oftast med att klämma och känna på axeln för att man skall kunna komma fram till en diagnos. Om du till slut kommer till en axelspecialist så är det bra om du inte är smärtfri under besöket. Det kan ibland vara svårt att ställa diagnos på en smärtfri patient. En av de vanligaste diagnoserna hos unga patienter är instabilitet i axelleden. /Carlos Rivero Siri

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00