08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Ont i bicepsmuskeln efter styrketräning

Goddag, jag har under en lång tid haft smärtor i bicepssenan, det var som värst för drygt ett år sedan, då gick jag till en sjukgymnast… Som inte lyckades lösa problemet.

Gick även till vårdcentralen flertalet gånger utan något vidare resultat, tills jag käkade något antiinflammatoriskt.

Jag känner ibland av skadan efter 1 års tid, men det brukar inte vara något allvarligt. Men sedan igår kände jag att det blev jobbigt värre, kunde knappt röra på armen/armarna utan att känna en strålande smärta i bicepssenan (inte axeln, mer i mitten av biceps). Känns även lite i andra armen nu… Även om det var den andra som jag skadade mig på för ett år sedan.

Jag har nu strykt på lite liniment och käkat en ipren för att lindra smärtan… Har även en svag förkylning känns det som… Tränar/tävlar i styrkelyft, och orsaken till den ursprungliga skadan var att jag utövade knäböj med felaktik teknik, och därmed gav alldeles för mycket påfrestning på bicepssenan (hade då mestadels smärta i axeln)

De flesta axelsmärtor som uppstår efter en överbelastning under styrketräning brukar självläka. Smärtor i bicepsmuskeln är oftast ett tecken på att biceps långa sena är påverkad. Den går i en trång kanal. Irritation i detta område kan leda till smärtor i bicepsmuskeln.
Ibland beror smärtorna på en lokal irritation i själva bicepskanalen. Men det kan också bero på en bristfällig finmotorisk justering av ledkulans position i ledskålen av rotatorcuffen. Detta leder till att rotatorcuffsenor och bicepssenan kan klämmas åt (impingement).
Prata med din husläkare så du får en remiss till en sjukgymnast.

Etiketter: