08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Ont i bägge AC-lederna

Hej Carlos! De senaste 2 åren har jag haft problem problem med båda mina axlar, närmare bestämt en molande värk i AC-leden som förvärras av arbete ovanför huvudet (klättring, bänkpress, militärpress m.m).

Sjukgymnast och läkare jag träffat ett flertal gånger menar att det inte är impingement eller rotatorcuff-skada och min sjukgymnast menar dessutom att det rör sig om en så kallad ”weightlifters shoulder” eller Osteolys av distala clavicula (ODC). Inget syntes på röntgen, vilket tydligen är vanligt vid ODC i tidigt stadie. Jag har prövat konservativ rehabiliteringsbehandling under ett och ett halvt år, men så fort jag återupptar klättringen eller styrketräningen, så återkommer problemen. Allt känns hopplöst! Jag vill verkligen fortsätta med min träning, vilket betyder oerhört mycket för mig. Har hört att hyaluronaninjektioner ska kunna hjälpa, eller är operation det enda alternativet? Med vänliga hälsningar, David

Smärtor från AC-leden (yttre nyckelbensleden) är inte ovanligt när man håller på med styrketräning. Är du öm över nyckelbensleden och smärtan kommer just vid militärpress så är det sannolikt att problemen är relaterade till just AC-leden. Vid ”weightlifters shoulder” så ser man distinkta förändringar i AC-leden på röntgen. Efter 2 års smärtor så bör man se dessa om just weightlifters shoulder är problemet. Min rekommendation är att man istället prövar att spruta in kortison tillsammans med lite lokalbedövning i leden. Är det bara frågan om lite ärrbildning och en inflammation i leden så borde kortison ha en god effekt. Jag tycker det är tveksamt att operera en led som ser helt frisk ut på röntgen. /Carlos Rivero Siri

Etiketter:,

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort