08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Pectoralis major skada

Hej jag har sedan 2 år tillbaka haft en partiell skada av pectoralis major senan. Den bit av pectoralis major senan som närmast armen fäster från Bicepsenan till min bröstmuskel. Resten av pectoralis major senan är utan skada.
Jag har valt att lyssna på doktorn som sa att konservativ behandling dvs utan att operera mig kan funka men det har gett mig katastrofala livsomständigheter då min axel har börjat slita ut sig rejält.

Den biten av pectoralis major som har gått av från bröstsenan är jätte viktig märker jag nu för det är den biten som arbetar när man gör vissa övningar speciellt i övningens botten del då det är den biten som ger support till axlarna vid lyft och det skyddar mina axlar från skada.Jag har tidigare varit en kroppsbyggare och bland annat tävlat men nu efter det som hänt har jag inte kunnat komma tillbaka och jag känner mig för det mesta deppig över denna situationen och jag går aldrig ut mer och är allmänt nere och känner inget hopp i mitt liv.
Jag skulle bli PT men det kan jag glömma nu eftersom de endast vill ha fullständigt friska atleter på sina utbildningar. Jag har även betalat och det enda dem säger är att när jag lyckats läka eller eventuellt opererat mig att jag kan vända mig dit igen. Jag lever under hög stress och mår dåligt om dagarna jag vill inte leva så här. Min doktor i Varberg säger att jag ska hålla mig till konservativ behandling tills vidare medans jag frågat en doktor från USA via nätet då han sagt att man bör fästa tillbaka den bit av senan som är av, då det är ett måste om jag vill behålla mina leder och axel tills jag blir 30. Jag tränar mycket som kroppsbyggare.


Jag tränar knappt mer eftersom det tar stryk på mina axlar då jag inte har den biten av pectoralis major senan som fäster längre in i biceps senan jag kan själv känna av det när ja känner på båda senorna att det fattas en bit in i biceps senan till bröstmuskulaturen. Dessutom kan jag be o få mina MRI röntgen bilder från Varbergs ortopedi. har för de mesta tappat hoppet när de gäller dem för om ja gör som de säger att jag ska behandla det konservativt men det blir bara sämre och sämre för mina axlar slits mer och mer !! Den del av senan jag saknar det är just den delen som är viktig för att mina axlar och leder inte ska ta stryk när jag tränar. Jag älskar kroppsbyggning och det var mitt motto nu för tiden har jag tappat allt hopp och jag ser inget ljust i denna världen så jag hoppas ni kan hjälpa mig med vidare steg jag och min familj är glada för svar. Har inget hopp lever under stress och trauma

Jag tackar så jätte mycket på förhand för svar.


Gamla skador går att reparera. Resultaten är beroende på hur långt pectoralis major senan har dragits tillbaka. Rent generellt så kan man säga att resultaten av en tidig operation är bäst. Resultaten efter en operation av en kronisk pectoralis major skada är nästan likvärdiga en akut pectoralis major skada om inte pectoralis senan dragits tillbaka för mycket.Om pectoralis major senan dragits tillbaka för mycket kan man behöva sätta in ett transplantat. Då är inte resultaten lika bra. Behöver man använda ett transplantat ökar styrkan i pectoralis major signifikant, men kosmetiken blir inte alltid bättre.
Komplikationsfrekvensen är relativt hög närmare 5% av patienterna drabbas av någon form av komplikation. Framför allt infektion eller blödning.  Rerupturfrekvensen är runt 5-6 %.  Du kan läsa mer om pectoralis major skadan på vår hemsida. /Carlos Rivero Siri, specialist i ortopedi.


Etiketter:

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort